VLOERBOLLEN of CURVEBALL 
Home

Welkom op de site van de Boxtelse Bolvereniging Sinecure of kortweg BBVS.

 Boldata 2019 BBVS;
In principe op 2e maandagavond van de maand start 19.30u in het scouting gebouw aan de Molenwijkseweg 5b te Boxtel

14 jan

oliebol

11 feb

1e wed

11 mrt

2e wed

8 apr

survival

13 mei

3e wed

17 jun

kunstbol

9 sep

4e wed

7 okt

5e wed

11 nov

inhaal

9 dec

finale

De rood gemarkeerde datums wijken af van de normale 2e maandag.

Oliebol- of introductie toernooi:
Geoefende spelers kunnen een of meer intro’s uitnodigen. De intro speelt samen met een geoefende speler een wedstrijd. Na het introductie toernooi kan de intro besluiten mee te blijven spelen. We sluiten af met een glaasje ‘gluhwein’. Het winnende team ontvangt de de Wisseltrofee.

P1130017.JPG

 

Kunstbol toernooi
Bij het kunstbol toernooi gaat het niet meer om zoveelmogelijkkegels om te spelen maar op een kunstige manier een selectie kegels wel of juist niet om te spelen. De zogenaamde kunstbolfiguren. De winnaar ontvangt de wisseltrofee zoals hiernaast afgebeeld.

P1100407.JPG

 

Survival toernooi
Na elke spelbeurt komen de kegels die blijven staan niet meer terug. Een meedogenloze afvalrace. Enig soelaas biedt het ‘ezelen’ waarbij je de gele kegel (de ezelman) apart kunt scoren. De winnaar ontvangt de wisseltrofee
De inhoud van het zakje’ wordt door de winnar aangevuld met overlevingsspullen.

P1100040.JPG

 

Wedstrijden en Inhaalwedstrijd
We spelen eerst een competitie van 5 wedstrijden. Daarna is er nog gelegenheid één of twee gemiste wedstrijden in te halen . Voor de  finale worden de 4 beste wedstrijden geselecteerd uit maximaal  5 gespeelde wedstrijden. Bij elke wedstrijd wordt een fotogemaakt van de  1e, 2e en 3e plaats. De winnaar krijgt ter herkenning een gouden slinger om.

c7faa691-a0dc-4e8d-9164-479a1ee5e307.JPG

 

Finale
Tijdens de finale mag je doorspelen tot een ‘pronk’ Dat is een score van 72 punten (5x wapperen in één spelbeurt). Dat is geen sinecure.
We sluiten af met een winters borreltje. De winnaar ontvangt de fantastische wisseltrofee die BBVS-er Ad v Iersel in 2014 voor ons maakte.

De ‘ladies best’’ trofee is voor de best spelende dame onder de BBVS-ers. Rechtsboven de wedstrijd trofee en daaronder de ladies best. Een keramiek, gemaakt door Maria >                                                                                  

P1130008 (2).JPG

 

Wedstrijd verslagen/digipronk;
Van elke wedstrijd of toernooi worden de scores op het scorebord bijgehouden. Deze scores gaan in een Excel file en daarna in de digipronk.

 

bf24601a-d707-4a7b-b287-a8f69aa67a92.JPG

 

Boldata 2018

8 jan

12 feb

12 mrt

9 apr

14 mei

11 jun

10 sep

8 okt

12 nov

10 dec

oliebol

1e wed

2e wed

survival

3e wed

kunstbol

4e wed

5e wed

inhaalwed

finale

 

Gemert        17 april Boerenbond Museum

Gemert        24 april Senioren

 

 

 

Indruk van het spel

 

 

 

Tijdens het uitrollen van de bolcurve beleven zowel de actieve speler zelf als de toekijkende spelers rondom de vloer spannende momenten. Pas wanneer de bol en de wegrollende kegels tot rust zijn gekomen ligt de score vast. Juist op het laatste moment kan een wegrollende kegel een andere kegel nog net wel of net niet omstoten. Zie de lucky wapper en de supercool wapper op you tube
lucky ;
http://youtu.be/ZXgkhtAWJvs

Deze wapper staat voor wapperen met geluk, waarbij op het allerlaatste moment door een wegrollende kegel de door de bol gemiste kegel alsnog wordt omgespeeld.

supercool; http://youtu.be/H1PG5bceEYU

Deze excelente wapper is het klassieke voorbeeld van de bolsport de 'kunst van het bollen'.

 

 

zie onze speciale oprolbare vloer